LifeJoy - Centrum voor BewustZijn

Kamphofstraat 2, 4012 BM Kerk Avezaath (Gem. Buren)

Carola de Jongh-Bakker - esSense

Mijn naam is Carola de Jongh-Bakker.

Ik heb een zeer gevarieerde achtergrond en voel me door de mooie en positieve ervaringen in mijn leven en de tegenslagen die ik op mijn levensweg ben tegen gekomen ben, een rijk, dankbaar en blijmoedig mens. Mijn ervaringen hebben mij wijsheid en mensenkennis gegeven. Door de verbondenheid met alles wat leeft, is mijn levenshouding er een van respect en liefde en streef ik ernaar een ieder onbevooroordeeld tegemoet te treden.

 

Toen ik in 2004 een boek van Elaine Aron las over Hoogsensitiviteit, vielen voor mij eindelijk de puzzelstukjes in elkaar en kreeg mijn ‘anders zijn’ een naam en een ‘(h)erkenning’. Vanaf die tijd is een ontdekkingstocht in gang gezet waarbij ik met veel ‘lotgenoten’ ervaringen uitwissel. In eerste instantie was het een opgave om mij in de voor mij overweldigende wereld staande te houden, maar gaandeweg begon ik, na de acceptatie van mijn Hoogsensitiviteit, dit als een gave te ervaren en kan ik nu, mede door de tools vanuit de opleiding Sensi-therapie, anderen hierin helpen en ondersteunen omdat ik weet wat dit in het dagelijks leven betekent.

 

In de loop der jaren heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd. Reeds in 2004 ben ik begonnen met het geven van massages. In eerste instantie met Westerse massagetechnieken, maar later gecombineerd met Tuina en Shamballa Multidimentional Healing. In juni 2010 ben ik uiteindelijk officieel gestart met mijn eigen praktijk en kan ik sedert juni 2011 mijn kennis en ervaring combineren als erkende Sensi-therapeut met het behandelen en coachen van onder andere hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Sinds maart 2016 begeleid ik tevens mensen door middel van Lifestylecoaching (zie mijn website en onderstaand stuk). Inmiddels ben ik aangesloten bij de beroepsverening CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten).

 

Wat kan ik voor u betekenen...

Mijn uitgangspunt is mensen te kunnen helpen zelf een balans te (her)vinden tussen lichaam en geest.

Sensi-therapie is in eerste instantie zeer geschikt voor (extra) gevoelige mensen, maar het is een misvatting dat Sensi-therapie alleen geschikt zou zijn voor Hoogsensitieve mensen. Door de holistische benadering zullen ook mensen die met lichamelijke en/of psychische klachten komen, geholpen kunnen worden, waaronder pijn in de onderrug, burn-out, migraine, ADHD, langdurig blootstaan aan stressfactoren en voedingsgerelateerde zaken rond allergie en intolerantie. Ook mijn specifieke kennis en ervaring als holistisch- en energetische masseur blijkt daarbij goede resultaten te geven! Kortom, indien men in disbalans is, of het nu geestelijk of lichamelijk is, de therapievorm geeft meestal in een aantal sessies verrassende resultaten. Hierdoor helpt het ook in een verkorting van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. U voelt zich snel weer lekkerder in uw vel zitten.

 

Lifestyle coaching

 

Als je een diagnose krijgt van een of meerdere (chronische) ziekte(n), dan staat het leven vaak even stil en op zijn kop. Geregeld krijgt men regulier een batterij aan medicatie mee en daar sta je dan. Succes!!!!
 
Hoe hervind ik het vertrouwen in mijn lichaam? Hoe kan ik overzicht krijgen? Naar wie kan ik voor adviezen en steun? Zijn er, naast de reguliere behandeling ook alternatieven? Moet ik mijn voeding aanpassen? Kan ik met eventuele supplementen mijn lichamelijke, maar ook psychische problemen de baas en welke passen dan het beste bij mij? Dit zijn zomaar een aantal vragen in de meestal complete chaos waar mensen na een diagnose tegenaan lopen.
 
Door mijn jarenlange ervaring als Sensi-therapeut, maar ook de kennis die ik daarnaast opgedaan heb door bijna 5 jaar lezingen te organiseren op het gebied van gezondheid en bewustwording, werd ik veelvuldig benaderd voor adviezen. Hierdoor kon ook ìk weer veel leren en zo ontstond, naast de Sensi-therapie en mijn massages, voor sommigen een op maat gesneden Lifestylecoaching (zie mijn gastenboek).
 
Wat ik met Lifestylecoaching bewerkstellig is, dat ik een traject van een aantal gesprekken in ga, om u door middel van een stappenplan te begeleiden om overzicht en duidelijkheid te creëren. Omdat het op maat gesneden is, zal dit stappenplan per persoon verschillen. Aan bod komen onder andere: voeding, (orthomoleculaire) supplementen en eventuele adviezen en doorverwijzingen naar gespecialiseerde alternatieve/complementaire therapeuten. Gelukkig beschik ik over een enorm netwerk aan contacten. Indien u reguliere medicatie gebruikt en dit (eventueel) onder begeleiding van mij wilt verminderen, zult u altijd in overleg met uw huisarts en/of specialist moeten gaan. Echter, bij deze onderhandelingen kan ik u van de nodige adviezen voorzien en aan de zijlijn een steun in de rug bieden tijdens de coaching sessies.
 
Het eerste consult bestaat voor een groot gedeelte uit een intake waarbij ik, behalve dat uw persoonlijke gegevens genoteerd worden, mede inventariseer wat de klachten zijn. Belangrijk is ook dat u en ik een ‘klik’ hebben, want een goede samenwerking en onderling vertrouwen zijn voor u en mij hierbij essentieel.
 
Maar zeker ook als u zelf het initiatief wilt nemen en adviezen wilt verkrijgen over gebalanceerd, gezonder eten zonder dat u aan een (chronische) ziekte lijdt, dan kan ik u uiteraard terzijde staan met Lifestylecoaching.
 
Voor alle duidelijkheid... Lifestylecoaching is geen Sensi-therapie, maar kan absoluut, indien gewenst, een aanvulling hierop zijn. Heel graag sta ik u terzijde in uw zoektocht met kennis, ervaring en een openhartige benadering!

 

 Voor verder informatie en tarieven, verwijs ik u graag naar mijn website.


Contact:

carola de jongh 02 logo essesSense - Carola de Jongh-Bakker
GSM: (06) 18041925

website: www.essense.nu
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inlog scherm

Je kunt hier inloggen als je een Vriend van LifeJoy bent.


Nog niet bekend met het systeem omdat je een nieuwe Vriend van LifeJoy bent ? Bekijk dan de instructievideo's. Deze zijn te zien nadat je bent ingelogd.

Nieuwsbrief ontvangen?